NZ Куркумин екстракт

27.00лв.

Купете продукти над 60 лв. И получете безплатна доставка.

Куркуминът е екстракт от най-мощният му аспект е възпалението и болката в тялото.

Препоръчителна доза: 1 капсула дневно с много вода

Опаковка: 60 вегански капсули/22,1 г

Състав: екстракт от корен на Curcuma longa – съдържание в 1 капсула 200 mg чист куркумин ≥95%

Налично

Куркуминът е екстракт от най-мощният му аспект е възпалението и болката в тялото. Препоръчителна доза: 1 капсула дневно с мног... Прочетете още

Куркумин

Куркуминът е екстракт от Curcuma longa, който е често срещана съставка главно в аюрведичната медицина при лечение на възпалителни процеси и като поддържащо лечение при лечение на кожни заболявания. Той има яркожълт до оранжев цвят и оцветява не само храните, но и тъканите. От векове насам на него се приписват магически и лечебни свойства в цяла Азия, а в Тихия океан – дори като средство за защита от зли духове. Той е леко ароматен, с пикантен и свеж мирис с нотки на портокали и джинджифил.

 

Куркуминът, като основен компонент на куркумата, може да блокира ензим, който подпомага растежа на туморите.Проучвания на авторитетни изследователски лаборатории потвърждават, че това вещество може да предотврати появата на няколко вида рак, включително на простатата, кожата и дебелото черво. (Той е надежден боец за предотвратяване на рака на простатата, когато се комбинира с карфиол, като заедно могат да помогнат за спиране на развитието на това заболяване.)

Вероятно най-мощният аспект на куркумина е способността му да регулира възпалението.

 

Тъй като куркуминът е известен с мощните си противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, е проведено проучване върху 45 пациенти с ревматоиден артрит, за да се сравнят ползите от куркумина в куркумата и лекарството за артрит диклофенак натрий. В проучването доброволците са разделени на три групи: лекувани само с куркумин, лекувани само с диклофенак натрий и лекувани с комбинация от двете вещества. Резултатите от теста показват, че: групата с куркумин показва най-висок процент на общо подобрение на показателите за заболяването и тези показатели са значително по-добри от тези на пациентите в групата с диклофенак натрий. По-важното обаче е, че лечението с куркумин е безопасно и не е свързано с нежелани странични ефекти.

Чудодейният куркумин ще подкрепи храносмилателната система и ще помогне при редица други заболявания. Куркумата спомага за поддържане на нормалното състояние на ставите, като оказва положително влияние върху тяхната подвижност, намалява износването на хрущяла и облекчава евентуални възпаления. Куркумата е полезна и за костите. Само достатъчно голямо количество куркума, приемано редовно в продължение на няколко седмици, обаче може да осигури тези и други ефекти.

За поддържане на психическото равновесие, както и за правилното функциониране на кръвоносната система и здравата сърдечна дейност, е препоръчително да приемате куркума ежедневно.

 

Ефекти на куркумата накратко:

  • най-значимият аспект е способността да регулира възпалението и възпалителните процеси в организма, препоръчва се като поддържащо лечение при ревматоиден артрит, възпаление на ставите и облекчава отока (напр. при навяхвания)
  • действа антисептично и антибактериално (идеален за лечение и дезинфекция на изгаряния и отворени рани).
  • действа като регулатор на мастния метаболизъм и предотвратява растежа на мастните клетки (идеален за превенция и подпомагане на лечението на затлъстяването)
  • основно спомага за прочистването (детоксикацията) на черния дроб, жлъчния мехур и дебелото черво, като засилва тяхната функция и насърчава секрецията на инсулин
  • помага за справяне с психични заболявания (депресия) и стрес. Полезен при лечението на склероза и болестта на Алцхаймер и като помощно средство за подобряване на когнитивната функция на мозъка (особено при възрастни хора)
  • действа като мощен антиоксидант – елиминира свободните радикали
  • подпомага правилното функциониране на сърцето, нивата на холестерола и предпазва клетките от стареене

Препоръчителна доза: 1 капсула дневно с много вода

Състав: екстракт от корен на Curcuma longa – съдържание в 1 капсула 200 mg чист куркумин ≥95%

Други съставки: хидроксипропилметилцелулоза (капсула), микрокристална целулоза (набухвател)

Опаковка: 60 вегански капсули/22,1 г

Отказ от отговорност: Хранителните добавки не са заместител на балансираното хранене и здравословния начин на живот. Не се препоръчва превишаване на препоръчителната доза. Съхранявайте на сухо и недостъпно за малки деца място.

 

Когато закупите 4 продукта, Вие ще получите подарък.

Обичаме да се отнасяме добре с вас!
Поръчайте над 60 лвИ вземете безплатна доставка.

NZ Куркумин екстракт
27.00лв. Купи

Безплатна доставка. Безплатно връщане.

По-малко стрес, повече пот.