MСM серум

16.90лв.

Купете продукти над 60 лв. И получете безплатна доставка.

Кратко описание: МСМ стимулира производството на естествен колаген, като повишава еластичността и омекотява кожата. Той помага за поддържане на кожата здрава, като я предпазва от преждевременно стареене и увреждане.

Препоръчителна употреба: Нанесете няколко капки от серума върху почистена и тонизирана кожа и масажирайте кожата – лицето, шията и деколтето. След като попие, нанесете любимия си крем за лице.

Опаковка: 30 ml

Налично

Кратко описание: МСМ стимулира производството на естествен колаген, като повишава еластичността и омекотява кожата. Той помаг... Прочетете още

MСM серум

Вероятно вече знаете какво е MСM. МСМ (МетилСулфонилМетан, или диметилсулфон) е естествена форма на органично съединение на сярата, което се среща във всички живи организми. Това е най-чистата и биодостъпна форма на сяра – един от основните минерали, които са от ключово значение за живота и регенерацията на клетките. МСМ традиционно се използва като хранителна добавка за поддържане на здрави стави и хрущяли за максимална гъвкавост и подвижност. Молекулата на МСМ лесно прониква през кожата, което често се използва в козметични продукти, а локалната му употреба осигурява значителни ползи за кожата. Той повишава пропускливостта на клетъчните стени на кожата, като позволява на хранителните вещества да навлизат по-лесно, а на отпадните – да излизат. Новите кожни клетки са по-здрави и възпроизвеждат отново здрави клетки, като подобряват състоянието на кожата и значително намаляват появата на фини линии и бръчки.

 

МСМ стимулира производството на естествен колаген, като повишава еластичността и омекотява кожата. Той също така намалява андрогенните хормони и помага за освобождаване на клетките от замърсявания, (като по този начин намалява образуването на черни точки, кисти и милиуми). В някои случаи дори помага за премахване на белезите от акне, като насърчава гореспоменатия синтез на колаген. МСМ е много ефективен и при лечението на други заболявания, включително екзема и псориазис, както и при чувствителна и проблемна кожа. Отлично успокоява и намалява зачервяването на кожата (подходящ за хората, страдащи от розацея).  Той подобрява състоянието на кожата, действа противовъзпалително, облекчава сърбежа, овлажнява сухата кожа и подобрява заздравяването на рани от повърхностни порязвания и изгаряния. Той помага за поддържане на кожата здрава и я предпазва от преждевременно стареене и увреждане.

 

Колагенът е основният структурен протеин, в извънклетъчното пространство на съединителната тъкан.Около 80-90% от колагена в тялото се състои от тип I, II и III, като влакната от тип I и III образуват “мрежата”, която до голяма степен отговаря за механичните свойства на кожата. Тъй като производството на колаген тип I и III в кожата има тенденция да намалява (от около 35-годишна възраст нататък), МСМ може значително да помогне за подобряване на състоянието на кожата:

  • осигурява защита на колагена от ензими, които го разграждат
  • клинично доказано намалява фините линии и бръчките, като увеличава производството на колаген и еластин
  • увеличава естественото производство на глутатион в организма, ключов клетъчен антиоксидант, за да подсили имунната система и да намали пигментацията и увреждането на клетките
  • действа противовъзпалително, като намалява производството на цитокини
  • осигурява вещества, необходими за образуването на нови клетки и за възстановяването на увредените.
  • оказва голямо влияние върху поддържането на еластичността и пропускливостта на клетъчните мембрани на кожата, като подпомага ефективния обмен на хранителни и отпадни вещества, за да поддържа кожата чиста

 

МСМ е необходим не само за детоксикация на организма, но и на кожата – аминокиселинните вериги обикновено са свързани помежду си с гъвкави серни мостове.

 

Препоръчителна употреба: Нанесете няколко капки от серума върху почистена и тонизирана кожа и масажирайте. След като попие, нанесете любимия си крем за лице.

Опаковка: 30 ml

Състав: Вода, диметил сулфон (МСМ), пентилен гликол, глицерин, натриев левулинат, натриев анизат, полиглицерил-4 капрат, екстракт от фермента Сфингомонас, масло от листа на Мелалеука Алтернифолия, лимонен, лимонена киселина

Предлагаме ви повече информация за съставките (по молба на нашите клиенти):

Пентиленгликолът е вещество, което може да бъде с естествен или синтетичен произход. В сертифицираната натурална козметика може да се използва само от естествен произход (също и в нашия серум с МСМ). По принцип гликолите са вещества без мирис. Тези, които са приети за използване в натурални и биологични продукти (сертифицирани са например от Ecocert), се категоризират като “натурални деривати”, тъй като не се извличат директно от растения, а се получават чрез реакция на растителен глицерин с натриев хидроксид (това е веществото, което се използва за производството на сапун от растителни масла, например). Естественият пентиленгликол се произвежда от възобновяеми растителни източници, които се получават като странични продукти от производството на храни, например от царевично нишесте или от сухите влакна на захарната тръстика, които остават след екстракцията. Пентиленгликолът най-често се използва в козметиката като разтворител на други активни съставки (в нашия случай МСМ) и има овлажняващ ефект върху самата кожа.

 

Натриевият левулитан (сол на естествената левулинова киселина) е добавка, която подобрява външния вид на сухата или увредена кожа, намалява така нареченото лющене на кожата и възстановява еластичността. Нарича се също така вид балсам за кожата, тъй като подобрява или поддържа състоянието на кожата. Той е и антимикробен консервант – унищожава, предотвратява или ограничава растежа или размножаването на микроорганизми. Това е натриевата сол на левулиновата киселина (левулинова киселина), която често се получава от царевица. Той също така поддържа естественото pH на кожата.

 

Натриевият анизат е натриевата сол на анизиновата киселина, която се получава от копър или босилек. Анизатът се дължи на лекия аромат на анасон, но не е задължително той да идва от анасон. Той има няколко предимства – противодейства на размножаването на микробите, предотвратява появата на микроби, поради което е популярна и често срещана съставка в натуралната козметика. Използва се като ароматизатор и консервант. Другото му предимство в козметиката е, че поддържа балансирано рН на кожата и успокоява склонната към раздразнения кожа. Той е особено подходящ при прояви на акне, почиства кожата в дълбочина и помага на косата (копърът е богат на витамини А и С, които са полезни за скалпа). Анасоновата киселина също има способността да намалява целулита. Заради стягащото си действие той често се използва в продукти против стареене. Предишни изследвания в козметични лаборатории са показали, че той не дразни и е безопасно вещество за организма, поради което се използва в натуралната козметика. Той не води до натрупване на токсини в организма (напротив, извежда ги от него) и не вреди по никакъв начин на кожата.

 

Полиглицерил-4 капрат е съединение на капринова киселина и полиглицерин-4. Това е повърхностноактивно вещество, което е под формата на вискозна течност с жълт цвят. Това вещество обикновено действа като емулгатор и разтворител – намалява повърхностното напрежение и позволява смесването на вещества, които обикновено са несмесващи се (напр. масло и вода). Той действа и като пластификатор, почиства и поддържа кожата хидратирана, не дразни кожата и няма известни странични ефекти.

 

Екстрактът от Sphingomonas hydrophobicum всъщност е бактериален екстракт, получен чрез ферментация на Sphingomonas hydrophobicum. Той съдържат богата смес от активни съставки, за които е доказано, че значително забавят стареенето на човешките кожни клетки. Скринингът (в търсене на нови активни съставки от естествен произход) на голям набор от бактерии в природата разкри, че този вид има ценни свойства против стареене. Бактериите Sphingomonas са строго аеробни бактерии, които се срещат често по цялата планета, както във водни, така и в сухоземни местообитания. Те са олиготрофи – могат да живеят при ниски нива на хранителни вещества и поради това лесно се адаптират към всички видове изкуствени среди. Известно е, че те произвеждат ностоксантин – каротеноид със силни антиоксидантни свойства, който подпомага устойчивостта към стреса на околната среда и ограничава отрицателните ефекти от стареенето на кожата.

 

Маслото от листа на Melaleuca Alternifolia (австралийско чаено дърво, известно още като масло от чаено дърво) е етерично масло, което е безцветно до светложълто. Той има високи консервиращи и антибактериални свойства.

 

Лимоненът е естествена съставка на етеричното масло. Списъкът на съставките трябва да включва наличието на тази съставка поради възможния ѝ алергенен потенциал при по-чувствителни хора. Това е естествено вещество, което се среща в растенията. Често се използва в състава на натуралната и органичната козметика, като обикновено се среща в края на INCI (съставки) на продукта.

 

Лимонената киселина се среща естествено в плодовите сокове. В козметиката се използва в кристална форма. Поради високата си киселинност се използва за регулиране на рН на продуктите и кожата. Добавя се в продукти против стареене, където подпомага ексфолирането и обновяването на горната част на кожата. Тя е антибактериалена, противогъбичена, като почиства, укрепва кожата и се бори с пигментните петна (има изсветляващ ефект).

 

Моля, обърнете внимание: Съхранявайте на сухо, за предпочитане на тъмно и хладно място, недостъпно за малки деца.

 

Когато закупите 4 продукта, Вие ще получите подарък.

Обичаме да се отнасяме добре с вас!
Поръчайте над 60 лвИ вземете безплатна доставка.

Допълнителна информация

brand

NasheZdrave

EAN

8588007825755

MСM серум
16.90лв. Купи

Безплатна доставка. Безплатно връщане.

По-малко стрес, повече пот.