Swanson Корейски женшен

30.00лв.

Купете продукти над 60 лв. И получете безплатна доставка.

Основните активни съставки в корейския женшен са сапонините от женшен (ginsenosides). Корейският женшен има най-богатия избор на сапонини. Със... Прочетете още

Основните активни съставки в корейския женшен са сапонините от женшен (ginsenosides). Корейският женшен има най-богатия избор на сапонини. Съставът му е абсолютно уникален и никое друго растение от рода Panax не може да победи това. Досега са открити 33 различни вида сапонини, наречени гинзенозиди. Тези гинзенозиди се разделят по-нататък на диоли, триоли и олеанани според техните структурни свойства. Всеки има различни лечебни ефекти. Rb1 е най-представеният гинзенозид сред диолите, а Rg1 е сред триплетите. Ginsenoside RG3 присъства само значително в червения женшен.

Силата на женшен
През 2008 г. корейската администрация по храните и лекарствата (KFDA) реши, че количеството на жен-шеноидите във всеки корейски продукт с червен женшен се определя от количеството на тези три женшенноида – Rg1, Rb1 и RG3. Количеството на женшенноидите в белия женшен се определя само от количеството Rg1 и Rb1.
Количеството Rg1, Rb1 и RG3 обикновено се дава в mg / 1 g от продукта. Препоръчителната дневна доза на тези гинсеноиди е приблизително 12 mg. Женшен, отглеждан в други страни, съдържа само 4 до макс. Следователно 15 вида сапонини и техните лечебни свойства са несравнимо по-ниски от тези на корейския женшен.

Благодарение на този уникален състав, корейският женшен има невероятен спектър от ефекти. Всички негови активни съставки се подкрепят взаимно и никоя не е вредна. Предозирането с женшен не е възможно и не можете да се пристрастите.
В азиатските култури последиците от това са подкрепени от хиляди години опит, но ние, европейците, сме склонни да се доверяваме на клинични проучвания и изследвания. Корейският женшен е обект на обширни изследвания през последните 70 години и е считан за най-мощния адаптоген в много проучвания.

Ето списък на основните ефекти върху човешкото тяло:

Насърчава правилното функциониране на мозъчните клетки
Съдържащите се в корейския женшен сапонини повишават физическите и умствените показатели на човека. Те подобряват паметта, концентрацията, пространствената ориентация и поддържат способността за учене. Съдържащите се в тях растителни вещества дори подновяват клетките на паметта.
Поддържа постоянна кръвна захар
Клиничните изследвания показват, че корейският червен женшен понижава кръвната захар. При диабетици обикновено облекчава нежеланите симптоми на заболяването им.
Регулира кръвното налягане
Корейският женшен нормализира кръвното налягане. Намалява се при хора с високо кръвно налягане и се повишава при хора с ниско кръвно налягане. Корейският женшен понижава както систолното, така и диастолното кръвно налягане. При пациенти с хиперлипемия понижава LDL холестерола в кръвта. Компонентите на сапонин, съдържащи се в корейския женшен, възстановяват увреждането на съдовата лигавица, причинено от високо кръвно налягане.

Предотвратява разпространението на туморните клетки
Корейският женшен съдържа полиацетиленови съединения, които инхибират пролиферацията на ракови клетки. В същото време повишава имунната функция и по този начин инхибира развитието на тези клетки и техните метастази.
Отклонява радиоактивността от тялото
Клиничните проучвания показват, че корейският женшен много помага на онкоболните с лъчева терапия. Увеличава броя на тромбоцитите, белите и червените кръвни клетки и нормализира стойностите на кръвта. Понижава треската, причинена от радиация, стимулира апетита и като цяло ускорява възстановяването. Женшенът е важно средство за предотвратяване и предпазване от радиационни щети.
Забавя стареенето
Корейският женшен съдържа много полифенолни съединения, които предотвратяват окисляването на мазнините и по този начин забавят стареенето
Подкрепя сърдечната дейност и кръвообращението
Компонентите на сапонин помагат за понижаване на холестерола в кръвта и премахват излишния. Корейският женшен подобрява кръвообращението и намалява появата на атеросклероза.
Помага за преодоляване на стреса
Корейският женшен ускорява отделянето на хормони, които са част от естествения антистресов защитен механизъм. Това ограничава показателите за физиологичен стрес. Подобрява депресивните състояния.
Насърчава храносмилането
Корейският женшен подобрява притока на кръв към стомашната лигавица. Ускорява отделянето на червата и като цяло поддържа мобилността на червата и стомаха.

Подпомага правилното функциониране на имунната система
Подобрява обмяната на веществата, асимилацията и обмяната на веществата като цяло. Ускорява процеса на оздравяване и регенерация на организма. Има антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Потиска хроничното възпаление, алергиите и болката и в същото време предпазва от вируси.
Спомага за поддържане на баланса на жизнените функции
Укрепва сърцето, белите дробове, черния дроб, далака и бъбреците.
С всички тези положителни ефекти корейският женшен се използва за постигане на дълголетие.

Съдържание: 100 капсули с 500 mg истински червен корейски женшен
Препоръчителна доза: 1-2 капсули дневно, независимо от храненето
1 капсула съдържа:
Panax женшен (корен) 500mg

Други компоненти:

Желатин, може да съдържа една или повече от следните съставки: микрокристална целулоза (растителни влакна),

Магнезиев стеарат, силициев диоксид.
Производител: Swanson, САЩ

Полезните ефекти на тази хранителна добавка също са признати от  проучването на Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ).

Когато закупите 4 продукта, Вие ще получите подарък.

Обичаме да се отнасяме добре с вас!
Поръчайте над 60 лвИ вземете безплатна доставка.