Swanson Босвелия и Куркума

23.40лв.

Купете продукти над 60 лв. И получете безплатна доставка.

Налично

Swanson Босвелия и Куркума Куркумата е често срещана съставка в аюрведичната медицина и се използва за заздравяване на рани и кожни заболяв... Прочетете още

Swanson Босвелия и Куркума

Куркумата е често срещана съставка в аюрведичната медицина и се използва за заздравяване на рани и кожни заболявания. Тя има наситен жълт до оранжев цвят, като с нея се оцветяват не само храната, но и дрехите в Индия. Придават й се магически свойства в Далечния Изток от векове, като се разпространява на много тихоокеански острови, където местното население вярва, че предпазва от зли духове. Тя е леко ароматна, ухае пикантно и свежо с нотка на портокал и джинджифил.

Основната съставка в куркумата е куркуминът. Той блокира ензима, който насърчава растежа на тумора. Проучванията потвърждават, че това вещество може да предотврати или дори да лекува няколко вида рак – на проста, кожа и дебело черво. В комбинация с карфиол те са надежден борец за превенция на рака на простатата, заедно могат да спрат развитието на такова заболяване. Клиничните проучвания при мишки показват, че куркумата предотвратява разпространението на рака на гърдата в белите дробове. Тази екзотична подправка се бори срещу образуването на кожен меланом, защото унищожава болни клетки.

Вероятно сте чували, че трябва да ядете цветни храни. Не само защото изглеждат добре в чинията, но преди всичко заради антиоксидантните им ефекти. Куркумата действа срещу свободните радикали, които са отговорни за преждевременното стареене и отслабването на телесните клетки. Лекарите го наричат ​​чудодейно лекарство, което засилва функцията на вътрешните органи, пречиства кръвта и предпазва кожата от негативни ефекти. Тя също така действа благоприятно при диабетиците, като хармонизира нивата на кръвната захар. Оказва положителен ефект върху защитните сили на организма, жизнеността и психичното здраве.

Изследване от 2009 г., публикувано в Общността за биохимия и биофизични изследвания, показва как куркуминът може да бъде полезен при лечението на диабет.
По-специално, тя активира AMPK (това увеличава използването на глюкоза) и потиска експресията на специфичен ген, който е отговорен за намаляването на производството на глюкоза в черния дроб.
Куркуминът е от 500 до 100 000 пъти по-мощен от метформин при активиране на AMPK и неговата крайна цел, ацетил-КоА карбоксилаза (ACC).

Като цяло ефектите от куркума са:
действа като мощен антиоксидант – елиминира свободните радикали
има силно действие срещу рак – рак на простатата, рак на гърдата, кожен меланом
Превенция на левкемия
противовъзпалителен ефект – отличен при ставни заболявания (артрит, ревматоиден артрит)
има антисептичен и антибактериален ефект – за лечение и дезинфекция на изгаряния и рани
помага за намаляване на подуването при натъртване
той действа като регулатор на метаболизма на мазнините – отслабва се по-бързо
стимулира храносмилането
детоксикира и укрепва черния дроб
помага да се справим с психичните заболявания – стрес, депресия и т.н.
има положителен ефект при заболявания: склероза, болест на Алцхаймер
тя поддържа когнитивните функции на мозъка – особено при възрастни хора
помага срещу болка
Кашлица – помага за втечняване на секрета

Boswellia serrata е едно от най-ценните и добре познати индийски дървета. Това незабележимо дърво крие ценната за хората босуелова киселина. Тя действа като нестероидно противовъзпалително лекарство в организма, тъй като не инхибира производството на циклооксигеназа-1 и няма дразнещо и увреждащо действие върху стомашната лигавица.

Босуеловата киселина се среща в смолата, която се получава от кората на дървото. Полученият по този начин екстракт се използва от векове в азиатската и африканската народна медицина за лечение на хронични възпалителни заболявания и редица други здравословни проблеми.

Тези положителни ефекти първо трябвало да бъдат тествани на практика. Поради тази причина са проведени многобройни здравни изследвания за положителни или отрицателни ефекти върху човешкото тяло. Интересните изследвания се фокусират по-специално върху босуеловата киселина и нейните положителни ефекти върху остеоартрит, ревматоиден артрит, астма и възпалителни заболявания на червата.

Тези проучвания ясно показват, че Boswellia serrata облекчава възпалението и може да бъде полезен при лечението на остеоартрит, ревматоиден артрит, астма и възпалителни заболявания на червата. Bosweillia също е доказано ефективно средство за поддържане на ставния хрущял. В допълнение, някои изследвания показват, че това вещество може да бъде полезно при лечението на някои видове рак, като левкемия и рак на гърдата. Други изследвания показват, че босуеловата киселина може да предотврати образуването на левкотриени в организма. Левкотриените са идентифицирани като причина за възпалението и симптомите при астма.

Полезните ефекти на тази хранителна добавка също са признати от  проучването на Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ).

Когато закупите 4 продукта, Вие ще получите подарък.

Обичаме да се отнасяме добре с вас!
Поръчайте над 60 лвИ вземете безплатна доставка.

Допълнителна информация

brand

NasheZdrave

EAN

087614113203

Swanson Босвелия и Куркума
23.40лв. Купи

Безплатна доставка. Безплатно връщане.

По-малко стрес, повече пот.