Спирулина и хлорела

19.40лв.

Купете продукти над 60 лв. И получете безплатна доставка.

Налично

Спирулина и хлорела Много от нашите клиенти често ни питат кое е по-добро – спирулина или хлорела? И двете са форми на растения, които с... Прочетете още

Спирулина и хлорела

Много от нашите клиенти често ни питат кое е по-добро – спирулина или хлорела? И двете са форми на растения, които се радват на голяма популярност в света на хранителните добавки. Освен това и двете са така наречените суперхрани, тъй като имат отлични хранителни профили и потенциални ползи за здравето, като например намаляване на рисковите фактори за сърцето (влияние върху състава на мазнините в кръвта, кръвното налягане и холестерола) и подобряване на контрола на кръвната захар. Решихме да включим в портфолиото си хранителен продукт, който е комбинация от двете растения. И така, каква е разликата между двете?

И двете растения са добри източници на нуклеинови киселини, но Хлорела съдържа почти два пъти повече нуклеинови киселини на грам от Спирулина. Хлорелата има твърда и несмилаема стена, така че преди консумация изисква допълнителна механична обработка. Този процес се отразява и на крайната цена на хлорелата, която е по-скъпа от спирулината.
Спирулина има смилаема стена Спирулина и хлорела се различават и по съдържание на хранителни вещества – спирулина има повече незаменими аминокиселини, желязо, протеини, витамини B, C, D и E.
Хлорела не съдържа толкова желязо, протеини и гама-линоленова киселина, колкото спирулина Хлорела съдържа почти два пъти повече хлорофил в сравнение със спирулина
Спирулина е синьо-зелена многоклетъчна цианобактерия без ядро, а хлорела е зелено едноклетъчно водорасло с ядро. Спирулина може да бъде до 100 пъти по-голяма от хлорела. Хлорела има сферична форма, а Спирулина – спираловидна.

Много публично достъпни резултати от лабораторни изследвания показват, че както спирулина, така и хлорела могат да имат високи положителни резултати при контрола на кръвната захар, а конкретно спирулина може да помогне за повишаване на инсулиновата чувствителност (инсулиновата чувствителност е степента, в която тялото използва кръвната захар за енергия). Тези ефекти могат да бъдат особено полезни за пациенти с диабет или инсулинова резистентност.

Спирулината има дълга история – тя е била използвана като източник на храна от ацтеките. Поради високото си съдържание на протеини (спирулина може да съдържа до 10% повече протеини от хлорела), тя се използва например от НАСА като хранителна добавка за астронавтите. Тя е богата и на желязо, фолиева киселина и бета-каротин, а съдържащите се в спирулината протеини се усвояват много добре от организма.

Хлорелата е с по-високо съдържание на мазнини и калории, както и на омега-3 мастни киселини (спирулината е с по-високо съдържание на омега-6 мастни киселини), витамин А, рибофлавин, магнезий, желязо и цинк. И двете водорасли са особено богати на повече наситени мазнини, особено на гореспоменатите омега-3 мастни киселини и омега-6. Това са основни полиненаситени мазнини, които са важни за правилния растеж на клетките и мозъчната функция. Те също са от съществено значение за организма, тъй като той не може да ги произвежда и затова трябва да си ги набавяте с храната. Приемът на достатъчно количество от тях води до намаляване на възпаленията, подобряване на здравето на костите и намаляване на риска от сърдечни заболявания и някои видове рак.

Хлорела съдържа много високо съдържание на антиоксиданти (това са съединения, които се свързват със свободните радикали, за да предотвратят увреждането на клетките и тъканите).

Предлагаме опаковка във веган капсули, съставена от органични водорасли, която ще замени класическото ежедневно приемане на голям брой таблетки (по подразбиране се приемат 10 или повече таблетки за спирулина и хлорела).

Препоръчителна доза: 2 капсули два пъти дневно с много вода

Съставки: органична спирулина (Arthrospira platensis) – цели водорасли, органична хлорела (Chlorella vulgaris) – цели водорасли, обвивка на капсулата HPMC (хидроксипропил метилцелулоза)

Капсулите HPMC са изцяло на растителна основа, което ги прави подходящи за вегетарианци и вегани. Те са на основата на хидроксипропилметилцелулоза (откъдето идва и съкращението HPMC). По принцип използваме прозрачни капсули, така че те не съдържат оцветители. Освен че са чисто натурални, те не съдържат глутен, нишесте и други консерванти, което е особено ценно за алергичните хора, целиаците и хората, чувствителни към консерванти.

Дневната доза съдържа: 1200 mg органична спирулина и 1120 mg органична хлорела

Съдържа също така например следните хранителни вещества:

– Витамин В12 (3,15 µg, 126 % RH) – допринася за нормалната умствена дейност, нормалната функция на нервната система и нормалното образуване на червени кръвни клетки

– фолат-фолиева киселина (34,5 µg, 17,25 % RH) – допринася за растежа на зародишните тъкани по време на бременност и за нормалното образуване на червени кръвни клетки

– йод (42 µg, 28 % RH) – допринася за нормалната функция на щитовидната жлеза, нормалния енергиен метаболизъм и поддържането на нормално състояние на кожата

– витамин В6 (276 µg, 19,7 % от RVH) – допринася за нормалната функция на нервната система, нормалната умствена дейност и нормалния метаболизъм на хомоцистеина (RVH – референтна хранителна стойност)

Опаковка: 60 вегански капсули/42 g

Моля, обърнете внимание: Този продукт не е подходящ за деца под 3-годишна възраст. Не е подходящ за деца под 5-годишна възраст.

Когато закупите 4 продукта, Вие ще получите подарък.

Обичаме да се отнасяме добре с вас!
Поръчайте над 60 лвИ вземете безплатна доставка.

Допълнителна информация

brand

NasheZdrave

EAN

8588007825809

Спирулина и хлорела
19.40лв. Купи

Безплатна доставка. Безплатно връщане.

По-малко стрес, повече пот.