Хиалуронова киселина 2% + 1% PREMIUM

22.50лв.

Купете продукти над 60 лв. И получете безплатна доставка.

 

Кратко описание: хиалуроновата киселина заедно с AvenaPLex осигурява дълбока хидратация на кожата и красиво запълва фините линии и бръчки, придава еластичност и блясък на кожата.

Опаковка: 30 ml.

Препоръчителна употреба: Почистете кожата си с нежен почистващ продукт и подсушете. След това използвайте любимия си тоник и нанесете серума на тънък слой. Завършете процедурата с любимия си овлажняващ крем и не забравяйте крем със SPF (слънцезащитен фактор) за сутрешната си рутина.

Моля, обърнете внимание: Този продукт е предназначен само за външна употреба. Съхранявайте на сухо и недостъпно за малки деца място.

Налично

  Кратко описание: хиалуроновата киселина заедно с AvenaPLex осигурява дълбока хидратация на кожата и красиво запълва... Прочетете още

Хиалуронова киселина 2% + 1% PREMIUM

Създадохме първокласна формула на популярния серум с хиалуронова киселина. В допълнение към двупроцентната концентрация на хиалуронова киселина, която е една от най-високите на пазара, той съдържа и AvenaPLex (1%), за да придаде на кожата ви допълнителна еластичност и регенерация.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е една от най-популярните съставки в съвременната козметика, но знаете ли какво точно представлява и как действа?

Хиалуроновата киселина е захар, която се среща естествено в организма, включително в кожата, очите и ставите. Основната функция на хиалуроновата киселина е да осигурява влага в тези части на тялото. Хиалуроновата киселина играе ключова роля за хидратацията на кожата. С напредването на възрастта влажността на кожата намалява, поради което той се е превърнал в популярно вещество в козметиката или в света на хранителните добавки, но засега се фокусираме върху ползите му в козметиката.

Как точно действа хиалуроновата киселина в козметичните продукти?

Хиалуроновата киселина принадлежи към типа дълги, сложни верижни молекули, наречени полимери. Веригата има няколко места, към които могат да се прикрепят други химични съединения (например вода). Следователно една четвърт чаена лъжичка хиалуронова киселина може да поеме приблизително един и половина литра вода, което я прави най-добрият полимер за абсорбиране на вода и ключова съставка в продуктите за хидратация.

Тъй като хиалуроновата киселина има достатъчно място за задържане на други молекули, тя е чудесна за пренасяне на други молекули в тялото.

Дългосрочната употреба на серум с хиалуронова киселина може да подобри цялостното състояние на кожата. Той също така е от голяма полза за подобряване на цялостната еластичност и гъвкавост на кожата.

Предимства на хиалуроновата киселина

Хидратира кожата

Както споменахме по-горе, най-мощният аспект на хиалуроновата киселина е нейната способност да хидратира кожата в дълбочина. Този феномен също е изследван от учени. В проучване от 2014 г. са изследвани 33 жени на средна възраст 45 години, които са прилагали локална хиалуронова киселина под формата на лосион, серум и крем. Резултатите от проучването показват, че след 8 седмици употреба на продукти с хиалуронова киселина хидратацията на кожата се е увеличила с 96 %.

Помага за по-бързото зарастване на рани

Хиалуроновата киселина помага на кожата да задържа влагата и подпомага процеса на регенерация на тъканите при заздравяване на рани.

Едно проучване от 2016 г. показва, че прилагането на хиалуронова киселина върху кожата по време на заздравяването на рани може да помогне за намаляване на възпалението и да регулира възстановяването на тъканите.

Има противостареещо действие и изглажда кожата

Приблизително 50% от общото количество хиалуронова киселина в организма се намира в кожата. Намаляването на това количество, например поради излагане на ултравиолетови лъчи или обща възраст, може да доведе до образуване на бръчки.

Хиалуроновата киселина може значително да намали дълбочината на бръчките и да увеличи твърдостта и еластичността на кожата.

В едно от изследванията са разгледани жени, които прилагат локално хиалуронова киселина два пъти дневно в продължение на 8 седмици. При изследването е отбелязано до 40% намаляване на дълбочината на бръчките и до 55% увеличаване на стегнатостта и еластичността на кожата в сравнение с участниците, които не са прилагали киселината.

AvenaPLex

Чували ли сте термина AvenaPLex? Ако не, ще се радваме да ви запознаем с нея, тъй като тя е сравнително нова съставка в козметиката, но е много добре подкрепена от проучвания.

AvenaPLex е 100% натурална, безводна активна съставка, одобрена от ECOCERT в съответствие със стандарта COSMOS.

AvenaPLex (екстракт от ядки на овес Avena sativa) е комплекс от идентични на кожата липиди (включително церамиди, фосфатидилхолин и фосфатидилетаноламин), който осигурява краткосрочна и дългосрочна защита на стареещата кожа. Благодарение на уникалната си формула AvenaPLex подпомага бързото усвояване на полезните за кожата молекули, попълва кожните липиди, укрепва дермата и предотвратява загубата на еластичност и здравина на кожата.

Ползи от използването на серум, съдържащ AvenaPLex

Възстановява кожната бариера на стареещата кожа

AvenaPLex бързо възстановява кожната бариера, което се изразява в намаляване на трансепидермалната загуба на вода след нанасяне.

Тази способност е тествана с 1% AvenaPLex върху доброволци на възраст над 40 години. Проучването потвърждава, че AvenaPlex намалява трансепидуралната загуба на вода до два пъти повече в сравнение с плацебо формулата.

AvenaPLex също така е идеално средство за възстановяване на кожната бариера, тъй като е богат на стероли, серамиди и свободни мастни киселини. Мощните повърхностноактивни молекули спомагат за бързото абсорбиране на полезните молекули в кожата, което води до незабавно попълване на кожните липиди, укрепване на дермата, предотвратяване на загубата на еластичност и твърдост и възстановяване на уврежданията.

Дълбоко хидратира кожата

AvenaPLex е кобатично вещество с хиалуроновата киселина и засилва нейните овлажняващи свойства.

Овлажняващите способности на AvenaPLex бяха тествани чрез неинвазивни измервания на капацитета, извършени на 5 тестови места (чело, зона на веждите, скули, слепоочие и брадичка). Тестовете са проведени на първия и 28-ия ден от изследването върху 22 доброволци на възраст от 35 до 68 години. AvenaPLex значително повишава хидратацията на кожата с 9%, като при един от участниците подобрението е 26%.

След 28 дни доброволците имаха следните усещания:

– 91% от участниците забелязват, че кожата им е по-хидратирана

– 86% от участниците са съгласни, че кожата им е по-гладка и мека

– 82% от участниците са съгласни, че текстурата на кожата им се е подобрила

– 77% от анкетираните са съгласни, че кожата им е по-сияйна и еластична

Има отлични анти-стареещи способности

С напредването на възрастта производството на липиди намалява, което води до отслабване и изтъняване на кожната бариера. Стареещият епидермис се характеризира с по-слабо пропусклива бариера и е по-склонен към сухота, сърбеж и дразнене. Употребата на AvenaPLex бързо, реконструира и възстановява нормалната функция на кожата.

AvenaPLex съдържа фосфолипиди, които задействат генни пътища за физиологично увеличаване на производството на церамид, като по този начин подобряват и укрепват кожната бариера.

Премиум хиалуронова киселина като част от рутинната грижа

Препоръчваме ви да включите този продукт както в сутрешната, така и във вечерната си рутина в зависимост от типа кожа и другите продукти, които използвате.

Почистете кожата си с нежен почистващ продукт и я подсушете. След това използвайте любимия си тоник и нанесете серума на тънък слой. Завършете процедурата с любимия си овлажняващ крем и не забравяйте крем със SPF (слънцезащитен фактор), ако имате сутрешна процедура.

Съставки: Вода, натриев хиалуронат, глицерин, екстракт от ядки на Avena Sativa, пентилен гликол, феноксиетанол, триетилен гликол

Опаковка: 30 ml

Моля, обърнете внимание: Този продукт е предназначен само за външна употреба. Съхранявайте на сухо и недостъпно за малки деца място.

Когато закупите 4 продукта, Вие ще получите подарък.

Обичаме да се отнасяме добре с вас!
Поръчайте над 60 лвИ вземете безплатна доставка.

Допълнителна информация

brand

NasheZdrave

EAN

8588007825748

Серум AvenaPLex
Хиалуронова киселина 2% + 1% PREMIUM
22.50лв. Купи

Безплатна доставка. Безплатно връщане.

По-малко стрес, повече пот.