NZ Масло от черен оман

19.20лв.

Купете продукти над 60 лв. И получете безплатна доставка.

Масло от черен оман масло от черен оман (Symphytum officinale) е бил използван в медицината в Древна Гърция за направата на паста, която се е втрива... Прочетете още

Масло от черен оман

масло от черен оман (Symphytum officinale) е бил използван в медицината в Древна Гърция за направата на паста, която се е втривала срещу фрактури заради нейните фиксиращи ефекти. В днешно време такава паста се заменя с гипс. Наричан е още популярно „жива кост“ или „черен корен“ заради поддържащите му ефекти при премахване на кръвни натъртвания, ревматични болки, ишиас, натъртвания и навяхвания. През 16 век се счита за най-важното растение за заздравяване на рани, ожулвания, язви и хемороиди. Част от това уникално растение е алантоинът, който е азотно органично вещество на основата на карбамид, което се използва широко в козметиката и фармакологията поради значителните му регенеративни ефекти. Ускорява регенерацията на тъканите, танините и лигавиците и омекотява набръчканата кожа.

Sideritis scardica се среща само на определени места и на определени височини – благодарение на които е много чисто растение – Родопи, които са се разпространили на територията на днешна Турция, Гърция и България. В древна Гърция (спомената например от Хипократ и Диоскируд), силна отвара от планината Ранхоя се прилагала върху ранени войници, за да облекчи болката, да предотврати инфекцията и бързо да придобие сила. Има силни антибактериални и противовъзпалителни ефекти.

масло от черен оман да бъде включен във всеки комплект за първа помощ вкъщи поради неговите уникални ефекти, като например:

помага при навяхвания и натъртвания, при рехабилитация след фрактури
тендинит и тромбофлебит, кръвонасядания
при заздравяване на кожата от измръзване и изгаряния
благодарение на алантоина при редовна употреба, той има видими резултати за намаляване на фините бръчки и премахване на пигментните петна
помага за подмладяване на тъканите и възстановяване на увредените клетки
помага при лечението на кожни проблеми

Масло от черен оман се абсорбира добре в кожата и неговите ефекти се засилват, ако внимателно го затоплите в дланите на ръцете си, преди да го приложите върху кожата.

Опаковка: 100 мл

Само за външна употреба.

Когато закупите 4 продукта, Вие ще получите подарък.

Обичаме да се отнасяме добре с вас!
Поръчайте над 60 лвИ вземете безплатна доставка.

brand

NZ