Мака

23.50лв.

Купете продукти над 60 лв. И получете безплатна доставка.

Кратко описание: Мака перувиана влияе положително върху либидото, настроението, кръвното налягане, физическата и психическата издръжливост.

Опаковка: 60 капсули от 800 mg Maca peruana

Тегло: 64 g

Препоръчителна доза: 2 капсули дневно с много вода

Моля, обърнете внимание: Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на стайна температура на място, недостъпно за малки деца. Не е подходящ за деца под 3-годишна възраст и за бременни или кърмещи жени. Хранителната добавка не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.

Налично

Кратко описание: Мака перувиана влияе положително върху либидото, настроението, кръвното налягане, физическата и пси... Прочетете още

Мака

Мака перувиана, както подсказва името, е растение, което се отглежда в Перу (в Андите). Използва се като съставка в кулинарията, но коренът мака е известен най-вече с положителните си ефекти върху човешкото здраве.

Както споменахме по-горе, най-често използваната част от растението мака е неговият корен, който съдържа фибри, аминокиселини, витамини и минерали.

То съдържа и други биоактивни съединения, включително макамиди, макаридин, алкалоиди и глюкозинолати, които вероятно са причина за лечебните ефекти на мака.

Основните ползи от приема на хранителна добавка с мака

Увеличава либидото

Най-известната полза от корена мака е потенциалът му да повишава либидото. Има някои научни доказателства в подкрепа на това твърдение.

Този феномен се изучава от много години. Проучване от 2002 г. изследва мъже на възраст между 21 и 56 години в продължение на 12 седмици. Групата е разделена на 3 части: някои мъже приемат плацебо таблетки, други – 1500 mg мака дневно, а трети – 3000 mg мака дневно. Потвърждава се, че мъжете, които са приемали мака, са имали повишено либидо само след 8 седмици употреба в сравнение с плацебо групата. Само 1500 mg мака на ден след употреба в продължение на 8 до 12 седмици могат да гарантират желания ефект.

Това явление се потвърждава и от по-нов преглед на проучвания от 2010 г. Тези проучвания включват изследване на либидото при мъжете, както и на либидото при жени в постменопауза. Потвърдено е, че мака има положителен ефект и върху двете изследвани групи и помага за повишаване на либидото.

Изследване от 2015 г. установи, че мака може да повлияе на фригидността при жените, която често се причинява и от антидепресантите след менопаузата. Мака оказва положително въздействие върху хормоналния баланс, което в крайна сметка подобрява настроението, повишава либидото и намалява необходимостта от употреба на антидепресанти.

Увеличава енергията и влияе положително върху издръжливостта

През 2009 г. е проведено проучване, което изследва ефекта на мака върху издръжливостта и енергията на колоездачи по маршрут от 40 км. В рамките на рандомизирано проучване осем участници изминават 40-километров велосипеден маршрут преди и след прием на екстракт от мака и плацебо в продължение на 14 дни. Заключението е, че при 14-дневния прием на мака се постига по-добро представяне в 40-километровото колоездачно изпитание за време в сравнение с резултатите след прием на плацебо таблетки.

Въпреки това, това проучване е проведено при сравнително малка извадка и изследователите проучват ефекта на мака върху други извадки.

Подобрява настроението

Мака съдържа флавоноиди, които подобряват настроението и намаляват тревожността. Проучване от 2015 г. изследва настроението и чувствата на 29 жени в периода на менопауза. Те разделят групата на случаен принцип на жени, които приемат мака, и жени, които получават плацебо таблетки. След 12 седмици се потвърждава, че приемът на мака до голяма степен елиминира симптомите на депресия, а също така маката понижава кръвното налягане при тези жени. В това проучване те са работили с 3000 mg от активната съставка мака на ден.

Подобрява паметта и когнитивните функции

Проведени са няколко проучвания за ефекта на мака върху паметта и ученето. През 2014 г. е публикуван преглед на няколко проучвания, които потвърждават, че мака може да подобри пространственото обучение и нарушенията на паметта и да облекчи дефицитите на паметта.

Потвърдено е също, че мака помага за подобряване на когнитивните функции и двигателната координация и може да спомогне за забавяне на свързания с възрастта когнитивен упадък. Тя може да помогне за предотвратяване на болестта на Алцхаймер, но проучванията за това заболяване и влиянието на мака върху него засега са ограничени.

Мака е естествено вещество и се счита за много безопасно. Като цяло не са установени противопоказания или алергични реакции към това растение.

Съставки: мака перувиана (Lepidium meyenii), желатин (обвивка на капсулата) и антислепващ агент: силициев диоксид и соли на ортофосфорната киселина

Опаковка: 60 капсули от 800 mg Maca peruana

Тегло: 64 g

Препоръчителна доза: 2 капсули на ден с много вода

Моля, обърнете внимание: Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на стайна температура на място, недостъпно за малки деца. Не е подходящ за деца под 3-годишна възраст и за бременни или кърмещи жени. Хранителната добавка не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.

 

Когато закупите 4 продукта, Вие ще получите подарък.

Обичаме да се отнасяме добре с вас!
Поръчайте над 60 лвИ вземете безплатна доставка.

Допълнителна информация

brand

NasheZdrave

EAN

8588007825403

Мака
23.50лв. Купи

Безплатна доставка. Безплатно връщане.

По-малко стрес, повече пот.