NOW Биотин

17.60лв.

Купете продукти над 60 лв. И получете безплатна доставка.

Биотинът, известен още като витамин Н или В7, е витамин от група В и е водоразтворим. В допълнение към възпалението и обривите, чупливите н... Прочетете още

Биотинът, известен още като витамин Н или В7, е витамин от група В и е водоразтворим. В допълнение към възпалението и обривите, чупливите нокти, прекомерно мазната и чуплива коса са сигнал, че трябва да дадете на тялото си повече биотин. Биотинът допринася за нормалния енергиен метаболизъм, нормалната функция на нервната система и нормалната умствена дейност. Спомага за поддържане на здрава коса, кожа и лигавици.

Витамин Н се намира естествено в храната, особено в яйчния жълтък, соята, бобовите растения, семената и ядките, черния дроб, дрождите, млякото, гъбите, зеленчуците като спанак или зеле, както и в картофи и пълнозърнести храни. Използването от храната обаче зависи от обработката или приготвянето. Готвенето или размразяването например намаляват съдържанието на биотин, но и дългосрочно съхранение.

Биотинът е важен не само за красотата, но и за гладкото функциониране на целия организъм. Той участва в метаболизма на мазнини, захар и протеини и по този начин подобрява метаболизма. Оказва положително влияние върху нивата на кръвната захар, облекчава спазмите, мускулните болки, изтръпването в крайниците и подпомага приема на други витамини.

Симптоми, които показват недостиг на този витамин:
чуплива и чуплива коса, косопад, промяна на цвета
Промени в кожата, блед цвят на кожата, обриви
чупливи нокти
Възприемчивост към инфекция
Мускулна болка
Умора, депресия
изтощение
повишен холестерол
Загуба на апетит или гадене, лошо храносмилане
Метаболитни нарушения
Сърдечно заболяване

Съдържание: 60 таблетки / 5 mg (таблетките са силни – 10 пъти по-високи от нормалните)
Препоръчителна дозировка: Консумирайте по 1 таблетка на ден с много вода
Производител:  САЩ

Полезните ефекти на тази хранителна добавка също са признати от  проучването на Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ).

Когато закупите 4 продукта, Вие ще получите подарък.

Обичаме да се отнасяме добре с вас!
Поръчайте над 60 лвИ вземете безплатна доставка.